INFOVONAL 06-30/262-57-52

HŐKAMERÁS HIBAFELTÁRÁS

Miért jó az ingatlan hőkamerás feltérképezése?
A szolgáltatást igénybevételével számos szabad szemmel nem látható, jelentős energia veszteséget eredményező hibát tudok kiszűrni megrendelőim számára.
Hőkamerával  ellenőrizhető
-    az épület megfelelő hőszigetelése,
-    a nyílászárók megfelelősége,
-    feltárható az esetleges vizesedés, valamint
-    a fűtési rendszer hatékonysága és hibája is.
A hőkamera lehetőséget biztosít a fűtés, hűtés csövek hálózatának falban, mennyezetben és padlóban való feltárására és ellenőrzésére.
A hőkamerás diagnosztikával elejét lehet venni a lakás penészesedésének is. Egy lakásban akkor jellemző a penészedés, ha nem megfelelően szigetelt a fal-födém csatlakozás, illetve a falsarok kapcsolat, így a kialakult „hőhíd” miatt ott alacsonyabb a hőmérséklet. Emellett kiváltó ok lehet a vizes falazat, a nem megfelelően megtervezett illetve kivitelezet fűtés, vagy szellőztetés, beleértve az ablakcserét is.
Hőkamerás fotókon kitűnően láthatóvá válik, hogy hol keletkezik a hővesztség, vagyis hol kell a hibát orvosolni a megfelelő komfort érzet és pénztárcánk védelme érdekében.
Mindezen információk nagyban segíthetik az ingatlan felújításának megtervezését és hatékonyságát is. A felújításra szánt összegek így céltudatosan kerülnek befektetésre.
Javasolt hőkamerás átvizsgálás elvégzése új ingatlan vásárlása esetén is, így nem érheti meglepetés, sőt több százezer forintot spórolhat a szabad szemmel nem látható hibák felderítésével.   
Hívjon és hőkamerával kívülről, belülről feltérképezzem az ingatlant. A hőkamera képei kielemzésre kerülnek a helyszínen. A problémásnak mutatkozó helyszínekről készült hőfotókat a megrendelő részére emailben továbbítom.