INFOVONAL 06-30/262-57-52

GÁZSZERELÉS

1.    Gázkészülékek karbantartása, javítása, cseréje
A gázkészülék közül üzleti profilomba tartozóként a következő gázkészülékek karbantartását, tisztítását, javítását és cseréjét vállalom nagy tapasztalattal.
-    gázkazánok ( kondenzációs és cirkó),
-    gázkonvektorok,  
-    gázvízmelegítők,
-    gázbojlerek,
-    Héra cserépkályhaégők,
-    gáztűzhelyek,
-    ipari gázkészülékek( zsámolyok)
1.1.    Gázkazánok
Több tényező vezethet oda, hogy a tulajdonos le akarja cserélni gázkazánját. Elromlott a készülék, nem működik gazdaságosan vagy csak egy modernebb fűtőkészülékre vágyik. Mindenképpen forduljon hozzám bizalommal, megtaláljuk az Önnek tetsző legkedvezőbb megoldást.
Mire számíthat, hogyan történik a kazáncsere, illetve konvektor csere:
-    Megkeresését követően egy Önnek is megfelelő, előre egyeztetett időpontban felkeresem, felmérem a helyszínt.
-    A felmérést követően, ismerve az Ön elvárásait és a lehetőségeket elkészítem írásos árajánlatomat.
-    A kazáncsere kivitelezésére történt megállapodásunkat követően a megbeszélt időpontban megkezdjük a munkát.
-    A szükséges szakhatósági engedélyeket beszerzem, gondoskodom a készülék szakszerű beüzemeléséről, így Önnek e tekintetben nem szükséges tennie semmit, csupán a munka elvégeztével élveznie kell új készüléke által nyújtott kényelmet.
1.2.    Gáztűzhelyek javítása, bekötése
A gáztűzhelyek javítását és bekötését is rövid határidővel vállalom, azonban fel kell hívnom az alábbi lényeges információra a figyelmet.
Egyes gyártók megkövetelik a készüléknek a szakszerviz általi üzembe helyezését, egyébiránt nem biztosítják az újonnan vásárolt készülék garanciáját. Erre vonatkozó információt mindig a műszaki leírást tartalmazó dokumentumban lehet találni.
Ha ilyen jellegű követelményt nem támaszt a gyártó, abban az esetben a Magyar Mérnöki Kamaránál nyilvántartásba vett, fényképes igazolvánnyal rendelkező regisztrált gázszerelő is elvégezheti a gáztűzhelynek a bekötését. Ez esetben kérem, hívjon bizalommal, hogy gáztűzhelye illetve gázfőzőlapja mihamarabb az üzemkész állapotba kerüljön.
1.3.    Téli, fűtési szezonra való felkészülés

A fűtési szezonra való felkészülés legfontosabb eleme a kazánok, konvektorok átvizsgálása, karbantartása, illetve a teljes fűtési rendszer kivizsgálása.
A folyamatos téli használat előtt a készülékek egyes alkatrészeinek (égőtér, hőcserélő) átvizsgálása, kitisztítása elengedhetetlen.
A berendezésekre rárakódó por és egyéb szennyeződések elégnek a készülék bekapcsolásakor és tökéletlen égés jön létre, ami csökkenti a teljesítményt és előbb utóbb a készülék leállásához vezet, ami potenciális veszélyforrást jelent és adott esetben - a szén-monoxid nagyobb mennyiségben való jelenléte miatt - halált is okozhat.
Az évenkénti rendszeres karbantartás nemcsak a magas gázszámlától, hanem rosszabb esetben a szén-monoxid-mérgezéstõl és egyéb veszélytől is megóvhatja az üzemeltetőjét.
A gázberendezések biztonságos állapotáról az ingatlan tulajdonosának vagy használójának kell gondoskodnia, a rendszeres karbantartásra, és a műszaki-biztonsági felülvizsgálatra a gázellátásról szóló törvény is kötelezi az érintetteket.
A teljes körűség érdekében azt is meg kell jegyezni, hogy a biztonsághoz a füstelvezetők, kémények vizsgálata is nélkülözhetetlen, ez azonban már a katasztrófavédelem szakembereinek feladatkörébe tartozó kérdés.
Amennyiben segítségre van szüksége, biztonságban akarja tudni családját a téli időszak alatt is készséggel állok rendelkezésére!
2.    Gázvezeték rendszerek kiépítése, meglévő rendszerek átalakítása műszaki átadással.
-    Új gázcső hálózat kiépítése
-    Meglévő gázcsőhálózat karbantartása és átalakítása, amelynek keretében végzem:
Gázcső hálózat karbantartása, javítása
Gázcső áthelyezése
Gázkészülékek szivárgásának ellenőrzése
Lezárt gázhálózatok, újra engedélyeztetése, üzembe helyezése
Gázhálózatok, műszaki- biztonsági- felülvizsgálata